Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Expertise van HiNurse biedt helpende hand in Nederlandse zorg

Buitenlands personeel als oplossing

HiNurse uit Beek heeft een oplossing voor het oplopende personeelstekort in de Nederlandse zorg. Het innovatieve bedrijf haalt zorgpersoneel uit het buitenland naar Nederland en biedt hen een naast een goede baan ook een soepele inburgering en toekomstperspectief.

Het Beekse bedrijf is in handen van Michael Hamers en João Jacob Ramos. “Wij zorgen voor minder werkdruk, meer werkplezier en meer cliëntgerichte zorg. Wij zijn een bedrijf wat zich richt op de zorg, maar ook door de zorg ontwikkeld is. Zorggroep Beek was een van de initiatiefnemers van dit concept. Onze klanten zijn met name ziekenhuizen, ouderenorganisaties door heel Nederland.”

Vacatures

In Nederland zullen er  over 9 jaar 137.000 vacatures voor zorgpersoneel zijn. Ramos: “We zullen dus niet alleen HiNurse nodig hebben maar nog veel meer bedrijven met de juiste mentaliteit, om de zorg in Nederland te helpen.” Hamers vult aan: “Wij hopen juist dat de zorg het omarmt en het zelf gaat doen, want wij kunnen dat niet alleen. Dat moet als een vliegwiel gaan werken in je eigen organisatie, waardoor je het uiteindelijk ook zelf kan gaan doen, maar je kan altijd terugvallen op de kennis, kunde en support van ons.”

Upcoming events

Altijd iets te beleven

10-04

Uitreiking van de Brilliant Business Awards 2024

Op 10 april 2024 vindt in het Fortunastadion in  Sittard de vijfde editie van de Brilliant Business Awards plaats. Hét onderneme...

10 april 2024 19:00
11-04

Seminar: Goede start met de Belastingdienst

Elke ondernemer krijgt te maken met de Belastingdienst en basiskennis over belastingen is essentieel voor elke starter en zzp̵...

11 april 2024 13:30
19-04

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 19 april.  De tour duurt 2,5 uur ...

19 april 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.