Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Elke zondag gratis parkeren in centrum Sittard

Zowel alle parkeerplaatsen als -garages

De kogel is door de kerk: vanaf nu is parkeren op zondag gratis in het centrum van Sittard.

Het heeft lang boven de markt gehangen en was al erg lang een wens van veel ondernemers in de Sittardse binnenstad: gratis parkeren op zondag. In de volksmond gaat het om koopzondagen, maar het staat winkeliers vrij om op zondag hun winkel te openen, dus kan elke zondag gezien worden als koopzondag. Het college van burgemeester en wethouders geeft gehoor aan de unaniem door de gemeenteraad aangenomen motie. Die geldt niet alleen voor parkeerplaatsen. Ook parkeergarages in Sittard zetten vanaf nu de slagbomen elke zondag omhoog.

Proef

Vooralsnog gaat het om een proef, omdat de gemeente SIttard-Geleen aan het einde van het jaar wil kijken naar de financiële impact van het besluit. Ook worden de tarieven in Geleen onder de loep genomen en wellicht aangepast, maar dat is nog niet zeker.

Upcoming events

Altijd iets te beleven

30-05

Seminar: Goede start met de Belastingdienst

Elke ondernemer krijgt te maken met de Belastingdienst en basiskennis over belastingen is essentieel voor elke starter en zzp̵...

30 mei 2024 13:30
31-05

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 31 mei.  De tour duurt 2,5 uu...

31 mei 2024 13:30
11-06

Seminar: Business plan

Het Starterscentrum Limburg organiseert op 11 juni om 13.30 in Maastricht het seminar Business Plan schrijven. Het is gratis voor ...

11 juni 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.