Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Eindelijk partnerschap tussen Chemelot en Fortuna Sittard

Innovatie van chemiepark naar stadion

De samenwerking tussen Chemelot en Fortuna Sittard zal veel verder gaan dan sponsoring op voetbalshirts. Het is de bedoeling dat technologie en innovaties van het chemiepark in de praktijk worden gebracht in het voetbalstadion. 

Beide bedrijven gaan de komende weken en maanden bekijken hoe de samenwerking precies vorm gaat krijgen. Commercieel manager van Fortuna Jiry Funke loopt al maanden regelmatig rond op het Chemelot-terrein, meldt de Limburger. “Nu is het zover. We zijn erg blij dat deze grote naam in de regio de intentie heeft lang met ons samen te werken. Behalve sponsoring, gaat het in de toekomst ook om innovatie. Wellicht kunnen we straks wel kapotte stadionstoeltjes repareren met 3D-printing. In die richting moet je denken.” Ook Chemelot-directeur Loek Radix legt zijn doel uit in het dagblad: “In samenwerking met onze omgeving het beste chemiepark in Europa worden op het gebied van duurzaamheid, concurrentiekracht en veiligheid.”

Upcoming events

Altijd iets te beleven

30-05

Seminar: Goede start met de Belastingdienst

Elke ondernemer krijgt te maken met de Belastingdienst en basiskennis over belastingen is essentieel voor elke starter en zzp̵...

30 mei 2024 13:30
31-05

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 31 mei.  De tour duurt 2,5 uu...

31 mei 2024 13:30
11-06

Seminar: Business plan

Het Starterscentrum Limburg organiseert op 11 juni om 13.30 in Maastricht het seminar Business Plan schrijven. Het is gratis voor ...

11 juni 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.