Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Eerste Europese elektrische vluchten voor publiek vertrekken op MAA in Beek

Te boeken voor juli en augustus 2024

Europa’s eerste, internationale, elektrische vluchten voor publiek vertrekken op Maastricht Aachen Airport in de gemeente Beek. De revolutionaire eAviation-proef Electrifly biedt in juli en augustus 2024 elektrische vluchten aan tussen de luchthavens van Maastricht, Luik en Aken. Een mijlpaal van een ambitieus, grensoverschrijdend project.

Maastricht Aachen Airport (MAA) wordt als een van de drie Euregionale luchthavens thuisbasis voor de eerste, voor het publiek toegankelijke elektrische vluchten tussen Nederland, België en Duitsland. De luchthaven werkte de afgelopen maanden achter de schermen samen met de luchthavens van Aken en Luik, de hogeschool FH Aachen, vliegtuigbeheerbedrijf ASL Group en fabrikant van elektrische voertuigen NIO.

Vlucht boeken

Electrifly is een voorproefje van de toekomst van eAviation, waarbij passagiers emissievrij vervoerd kunnen worden tussen regionale luchthavens en internationale hubs in Europa. Electrifly biedt naast elektrische vluchten óók elektrisch vervoer van deur tot deur aan. Voor dit vervoer stelt NIO, fabrikant van elektrische voertuigen, een aantal elektrische auto’s beschikbaar. FH Aachen, toonaangevend Europees centrum voor lucht- en ruimtevaart & engineering, stelt de piloten en vliegtuigen beschikbaar, net als ASL Group, een business aviation operator, grondafhandelingsdienst en vliegschool. Geïnteresseerden kunnen vanaf nu een vlucht, inclusief emissievrij transport van- en naar de luchthavens, boeken via www.electrifly.store Vanaf 1 juli tot en met 31 augustus zijn vluchten tussen Nederland, België en Duitsland in een Pipistrel, een volledig elektrische tweezitter. Alle aangeboden vluchten en ritten zijn gebaseerd op het EASA cost-sharing principe, waarbij de kosten worden gedeeld tussen de piloot en de passagier.

Emissievrij vliegen

Electrifly geeft volgens Jonas van Stekelenburg, interim-directeur van MAA, een inkijkje in de toekomst van de luchtvaart. “Het is tevens een uitnodiging aan alle partijen die de toekomst van eAviation samen met ons hier willen ontdekken. Het is een enorme stap vooruit bij het realiseren van onze missie om emissievrije vluchten voor passagiers mogelijk te maken. Door te participeren in dit project openen wij de deur voor duurzame verbindingen tussen regionale luchthavens en samenwerkingen met mobiliteits- en luchtvaartpartners die dezelfde doelen nastreven met betrekking tot emissievrij transport. Iedereen die dit doel nastreeft is van harte welkom op onze luchthaven”.Van Stekelenburg noemt Electrifly een geweldig resultaat van de samenwerking tussen de verschillende Euregionale partijen. “Het onderstreept onze overtuiging dat MAA de perfecte locatie is om de ontwikkeling van eAviation verder te faciliteren. De inzet, toewijding en professionaliteit die FH, ASL en NIO in dit project hebben gestoken is ongekend. We hopen in de toekomst samen met hen en met andere partijen verder te werken aan soortgelijke projecten die de ontwikkeling van eAviation kunnen versnellen.”

Electrisch van deur tot deur

Electrifly is tenslotte niet alleen emissievrij in de lucht, maar ook over land. “‘NIO is er trots op dat we voor Electrifly de emissievrije limousineservice van deur tot luchthaven en van luchthaven tot eindbestemming mogen leveren”, aldus Ruben Keuter, algemeen directeur van NIO Nederland. “Electrifly en NIO streven hetzelfde doel na: een schonere toekomst voor volgende generaties.”

Upcoming events

Altijd iets te beleven

12-07

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 12 juli.  De tour duurt 2,5 uur e...

12 juli 2024 13:30
26-07

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 26 juli.  De tour duurt 2,5 uur e...

26 juli 2024 13:30
22-08

Webinar: Expeditie Ondernemerschap voor starters

Expeditie Ondernemerschap is een gratis en inzichtelijk webinar gericht op startende ondernemers en georganiseerd door het Starter...

22 augustus 2024 09:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.