Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

DSM kantoortorens krijgen duurzame herbestemming

Ruim 260 energiezuinige appartementen

De twee voormalige DSM kantoortorens bij het treinstation in Sittard worden op dit moment grondig verbouwd tot 261 energiezuinige appartementen in de zuidtoren en een 14.000 vierkante meter groot trendy verzamelgebouw voor bedrijven en organisaties in de noordtoren. De totale kosten van de verbouwing bedragen ruim 30 miljoen euro.

De tien verdiepingen tellende zuidtoren gaat dienst doen als grootschalig wooncomplex met energiezuinige, comfortabele én betaalbare appartementen voor studenten, zorgmedewerkers en expats. “Sommige appartementen zijn geschikt voor twee personen, waardoor de toren onderdak kan bieden 340 mensen”, zo vertelde directeur Renzo Goessens van Mulleners Vastgoed, dat het complex van DSM overnam voor circa 10 miljoen euro, in de Limburger. De appartementen worden instapklaar en gemeubileerd verhuurd vanaf 550 euro per maand. Bewoners die extra service wensen, kunnen onder andere periodieke schoonmaak inkopen of tegen betaling gebruik maken van de centrale wasserette. De eerste bewoners kunnen naar verwachting vanaf augustus intrekken, de inschrijving gaat binnenkort van start.

Faciliteiten

De noordtoren is reeds voor tachtig procent verhuurd aan grote en kleine bedrijven en organisaties als Koraal, OCI Nitrogen, Stepco en Mosadex. Beide torens staan in verbinding met elkaar via een langgerekte plint en kunnen gebruik maken van faciliteiten als horeca, sport en fitness welke in en om het complex worden ondergebracht.

Een mooie manier van hergebruik van bestaand vastgoed in de Westelijke Mijnstreek! Het brengt wat lucht in het tekort aan betaalbare huurwoningen en biedt ook kleinere bedrijven en organisaties de mogelijkheid op een bedrijfsruimte met moderne faciliteiten.

 

Upcoming events

Altijd iets te beleven

10-04

Uitreiking van de Brilliant Business Awards 2024

Op 10 april 2024 vindt in het Fortunastadion in  Sittard de vijfde editie van de Brilliant Business Awards plaats. Hét onderneme...

10 april 2024 19:00
11-04

Seminar: Goede start met de Belastingdienst

Elke ondernemer krijgt te maken met de Belastingdienst en basiskennis over belastingen is essentieel voor elke starter en zzp̵...

11 april 2024 13:30
19-04

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 19 april.  De tour duurt 2,5 uur ...

19 april 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.