Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

DHL opent klimaatneutraal verdeelcentrum in Geleen

Primeur voor Limburg aan Transportlaan

In het onlangs geopende verdeelcentrum van DHL in Geleen verdelen ruim honderd chauffeurs dagelijks elk ongeveer 175 pakketjes voor de regio Stein-Elsoo en Echt.

De tientallen busjes die vanuit hier vertrekken worden al grotendeels opgeladen met stroom die afkomstig is van zonnepanelen op het dak. De overige wagens rijden nog op ‘groene’ diesel. De nieuwbouw in Geleen is met 1250 vierkante meter tweeënhalf keer zo groot dan het voormalige pand in Sittard. Locatiemanager Ellie Mulder vertelt in de Limburger dat het nieuwe centrum prettiger en efficiënter is om in te werken. Daarbij bezorgt het de omwonenden geen overlast en is het gasloos, geïsoleerd en uit duurzame materialen opgetrokken.

Navigatie

De chauffeurs moeten nog even wennen aan de nieuwe plek aan de Transportlaan (hoe toepasselijk!). “Ik rij al jaren voor DHL, maar nu moest ik de navigatie gebruiken om mijn werkplek te vinden”, verzuchtte een medewerkster. Geleen is het eerste sorteercentrum van DHL in Limburg dat klimaatneutraal is en het derde in heel Nederland. In oktober  krijgt ook Roermond een groene CityHub.

Upcoming events

Altijd iets te beleven

29-06

Symposium: 10 jaar Brightlands Chemelot Campus

Brightlands Chemelot Campus bestaat 10 jaar. Dat gaat natuurlijk gepaard met enkele feestelijkheden, maar het is vooral vooruitkij...

29 juni 2022 12:30
29-06

Startersevent in Sittard voor Limburgse starters en zzp’ers

Het StartersCentrum houdt op woensdag 29 juni een groot startersevent voor alle Limburgers die willen beginnen of net zijn begonne...

29 juni 2022 19:00
07-07

Start je eigen bedrijf vanuit ww-uitkering

Het Starterscentrum organiseert gratis een interactieve Q & A bijeenkomst: Start eigen bedrijf met een WW-uitkering. De meetin...

7 juli 2022 09:30