Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

DHL opent klimaatneutraal verdeelcentrum in Geleen

Primeur voor Limburg aan Transportlaan

In het onlangs geopende verdeelcentrum van DHL in Geleen verdelen ruim honderd chauffeurs dagelijks elk ongeveer 175 pakketjes voor de regio Stein-Elsoo en Echt.

De tientallen busjes die vanuit hier vertrekken worden al grotendeels opgeladen met stroom die afkomstig is van zonnepanelen op het dak. De overige wagens rijden nog op ‘groene’ diesel. De nieuwbouw in Geleen is met 1250 vierkante meter tweeënhalf keer zo groot dan het voormalige pand in Sittard. Locatiemanager Ellie Mulder vertelt in de Limburger dat het nieuwe centrum prettiger en efficiënter is om in te werken. Daarbij bezorgt het de omwonenden geen overlast en is het gasloos, geïsoleerd en uit duurzame materialen opgetrokken.

Navigatie

De chauffeurs moeten nog even wennen aan de nieuwe plek aan de Transportlaan (hoe toepasselijk!). “Ik rij al jaren voor DHL, maar nu moest ik de navigatie gebruiken om mijn werkplek te vinden”, verzuchtte een medewerkster. Geleen is het eerste sorteercentrum van DHL in Limburg dat klimaatneutraal is en het derde in heel Nederland. In oktober  krijgt ook Roermond een groene CityHub.

Upcoming events

Altijd iets te beleven

10-04

Uitreiking van de Brilliant Business Awards 2024

Op 10 april 2024 vindt in het Fortunastadion in  Sittard de vijfde editie van de Brilliant Business Awards plaats. Hét onderneme...

10 april 2024 19:00
11-04

Seminar: Goede start met de Belastingdienst

Elke ondernemer krijgt te maken met de Belastingdienst en basiskennis over belastingen is essentieel voor elke starter en zzp̵...

11 april 2024 13:30
19-04

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 19 april.  De tour duurt 2,5 uur ...

19 april 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.