Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Computd laat lokale bedrijven doelen behalen met data

Kunstmatige intelligentie voor mkb

Computd in Geleen is een jong consultancybedrijf dat bedrijven helpt om waarde uit hun data te halen en ook om kunstmatige intelligentie (AI) op een productieve manier in te zetten.

“Niet alleen grote bedrijven kunnen data gebruiken. Ook mkb’ers hebben meer dan genoeg data om beter te ondernemen”, vertelt mede-eigenaar Pieter Schaap. “Dus zelfs voor de bakker om de hoek kunnen wij iets betekenen. Als je naar een bakker gaat dan wil je natuurlijk vers brood hebben. Een bakker kan moeilijk inschatten hoeveel hij morgen gaat verkopen? Door het gebruik van data en AI kun je heel veel factoren meenemen en zo nauwkeuriger gaan plannen.

Inzichten

Data en AI kan cruciale inzichten geven aan ondernemers. Waar gaan dingen fout? Hoe kan mijn winst of klanttevredenheid te verhogen? “Of elke andere doelstelling die je maar kan bedenken”, zegt Schaap. “Een klein project kan al heel veel impact kan maken. Als ik nu begin heb ik over 2 maanden al een hele andere manier van werken in een bedrijf gerealiseerd.”

Upcoming events

Altijd iets te beleven

10-04

Uitreiking van de Brilliant Business Awards 2024

Op 10 april 2024 vindt in het Fortunastadion in  Sittard de vijfde editie van de Brilliant Business Awards plaats. Hét onderneme...

10 april 2024 19:00
11-04

Seminar: Goede start met de Belastingdienst

Elke ondernemer krijgt te maken met de Belastingdienst en basiskennis over belastingen is essentieel voor elke starter en zzp̵...

11 april 2024 13:30
19-04

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 19 april.  De tour duurt 2,5 uur ...

19 april 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.