Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Bijna 2 miljoen van Rijk voor nieuwe woningen in gemeente Stein

Van Rijksoverheid voor 270 woningen

De gemeente Stein ontvangt ruim 1,9 miljoen euro van de Rijksoverheid. De aanvraag voor de woningbouwimpuls van is toegekend. Het toegekende bedrag wordt geïnvesteerd in het bouwen van 270 nieuwe woongelegenheden en de ruimte eromheen.

Het betekent een belangrijke stap vooruit in het maken van ambitieuze woningbouwplannen in de gemeente. Met dit bedrag van ruim 1,9 miljoen euro kan Stein de dringende behoefte aan zorggeschikte en betaalbare woningen voor ouderen aanpakken. Dit draagt bij aan de noodzakelijke doorstroming, waardoor er uiteindelijk ook woningen beschikbaar komen voor starters. Dit is in lijn met de gemeentelijke woonzorgvisie, die door de gemeenteraad in september 2023 werd vastgesteld.

Toekomstbestendig

Wethouder Danny Hendrix over de toekenning: “Dit is een fantastisch resultaat voor onze gemeente en een erkenning van onze inzet voor het creëren van een divers en toekomstbestendig woningaanbod. We kijken ernaar uit om samen te werken met alle betrokken partijen om deze plannen te realiseren.” De woningbouwimpuls van de Rijksoverheid is bedoeld om gemeenten te ondersteunen bij het versnellen van woningbouwprojecten en het vergroten van de betaalbaarheid van woningen. De toekenning aan de Gemeente Stein is een blijk van vertrouwen in de voorgestelde plannen en de ambitie om de woningnood aan te pakken.

Upcoming events

Altijd iets te beleven

10-04

Uitreiking van de Brilliant Business Awards 2024

Op 10 april 2024 vindt in het Fortunastadion in  Sittard de vijfde editie van de Brilliant Business Awards plaats. Hét onderneme...

10 april 2024 19:00
11-04

Seminar: Goede start met de Belastingdienst

Elke ondernemer krijgt te maken met de Belastingdienst en basiskennis over belastingen is essentieel voor elke starter en zzp̵...

11 april 2024 13:30
19-04

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 19 april.  De tour duurt 2,5 uur ...

19 april 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.