Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Bewoners mogen meedenken: hoe ziet Elsloo er in 2030 uit

Groene en sociale ambities in Transformatievisie

In de gemeente Stein wordt op dit moment gewerkt aan een toekomstvisie voor de kern Elsloo. Bewoners kunnen de komende twee weken reageren op de voorgestelde ideeën. Deze Transformatievisie, die gaat bepalen hoe Elsloo er in 2030 uit moet zien, bestaat volgens een artikel in de Limburger uit vier ambities: klimaatbestendigheid, meer groen, verlaging van de parkeerdruk en meer sociale cohesie.

Bij deze laatste visie ligt de focus op op het bevorderen van ontmoetingen tussen de bewoners van het Aelserhof en het Dorine Verschureplein. Integratie van parkeerplaatsen in nieuwe te bouwen panden moet zorgen voor minder blik op het plein. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor sfeervol groen en ontmoetingsplekken voor buurtbewoners. Een ander voorbeeld om de wijk Elsloo verkeersluwer te maken is het creëren van kleine parkeerhavens aan de rand van de wijk of het verbeteren van de doorsteek van wandelaars en fietsers tussen de verschillende woonwijken.

Feedback

Bewoners kunnen tot en met 17 juli reageren op de plannen, waarna de gemeente Stein hun feedback mee zal nemen in de uitwerking van een definitief transformatieplan voor Elsloo. Het hele traject verloopt in drie fasen. In de eerste, reeds afgeronde fase, werd een beeld gevormd over de behoeften, mogelijkheden en ambities van de wijk. Hiervoor is input opgehaald bij stakeholders en inwoners. In de huidige fase worden ruimtelijke ideeën en andere toepassingen bedacht. Naar verwachting start de laatste fase in september van dit jaar, waarin de gemeente samen met stakeholders, gaat bepalen wie wat gaat doen en wanneer.

Uiteindelijk zal de definitieve Transformatievisie voor Elsloo in december worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

Upcoming events

Altijd iets te beleven

10-04

Uitreiking van de Brilliant Business Awards 2024

Op 10 april 2024 vindt in het Fortunastadion in  Sittard de vijfde editie van de Brilliant Business Awards plaats. Hét onderneme...

10 april 2024 19:00
11-04

Seminar: Goede start met de Belastingdienst

Elke ondernemer krijgt te maken met de Belastingdienst en basiskennis over belastingen is essentieel voor elke starter en zzp̵...

11 april 2024 13:30
19-04

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 19 april.  De tour duurt 2,5 uur ...

19 april 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.