Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Bedrijfsleven en politiek bepalen verhoging veiligheidsniveau Chemelot

Sittard-Geleen akkoord met aanvulling

Alle ruim 150 chemische bedrijven hebben samen met Provincie Limburg en de gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Stein een convenant opgesteld om het veiligheidsniveau op Chemelot te verhogen.

Uiteraard zijn er al talrijke veiligheidsmaatregelen die wettelijk ageleefd moeten worden door alle gebruikers van het 800 hectare grote bedrijventerrein. Het nieuwe actiepakket is daarop een aanvulling, waarbij ook de crisis- en risicocommunicatie verbeterd moeten worden, meldt de Limburger. ‘De afspraken vloeien hoofdzakelijk voort uit de aanbevelingen die de speciaal daartoe geformeerde Technische Veiligheidscommissie (TVC), onder aanvoering van ‘veiligheidshoogleraar’ professor Ira Helsloot, op tafel heeft gelegd. Het nieuwe ‘veiligheidspact’ treedt pas in werking zodra de lokale politiek in zowel Sittard-Geleen, Stein als Beek zich formeel akkoord heeft verklaard.’ De gemeenteraad van Sittard-Geleen heeft inmiddels formeel akkoord gegeven. Donderdagavond schaarden zeven van de elf fracties zich achter de plannen.

Upcoming events

Altijd iets te beleven

25-08

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 25 augustus. De tour duurt 2,5 uur...

25 augustus 2023 13:30
25-08

Tweede editie van Lagerhuis Rosa startschot van festival

Lagerhuis Rosa keert deze zomer terug voor een tweede editie, namelijk op vrijdag 25 augustus van 15:30 tot 19:00 uur in de spiege...

25 augustus 2023 15:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.