Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Barge Terminal Born groeit als internationaal logistiek knooppunt

Jaarlijkse bijna 140.000 containers

Barge Terminal Born groeit als internationaal knooppunt voor containervervoer van en naar de rest van de wereld. Import en export volgen de trends van de wereldeconomie. In gesprek met commercieel manager Diedrik Ezendam.

De Barge Terminal is uniek in de Benelux, omdat er zowel export en import plaatsvindt. Vroeger was het vooral export, maar door de enorme uitbreiding van het aantal distributiecentra in Limburg, is de verhouding tussen exporten import nu ongeveer 50-50. Vijf binnenvaartschepen varen constant op en neer op de routes Rotterdam-Born en Antwerpen-Born. Vanuit Born worden containers over land vervoerd naar de rest van de regio, bijvoorbeeld Sittard-Geleen, Maastricht, Aachen, Roermond. Andersom gaan containers vanuit Born naar de zeehavens van Antwerpen en Rotterdam om vanuit daar letterlijk naar de rest van de wereld vervoerd te worden.

Limburg Express

Jaarlijks behandelt de Barge Terminal Born tussen 130 en 140 duizend containers van 6 meter lang.  “Dat is enorm”, zegt commercieel manager Diedrik Ezendam. “Daar hebben we ook alle mankracht en al het materieel hard voor nodig om dat voor elkaar te krijgen. Drie gigantische kranen die gewichten tot 30 ton kunnen oppakken, vier kranen die lege containers verplaatsen.”
Voorheen was de terminal in Venlo een grote concurrent, maar door allerlei economische ontwikkelingen, wordt er nu intensief samengewerkt. De Limburg Express bestaat uit twee schepen die constant pendelen tussen Born, Venlo en Rotterdam.  Op vaste tijden zoals een busverbinding. Dit levert veel betrouwbaarheid op voor klanten, omdat men nu precies kan zeggen hoe laat een container ergens arriveert.

 

 

Upcoming events

Altijd iets te beleven

30-11

Seminar: Starten als zzp’er

Goed van start gaan als freelancer of zzp’er doe je met dit seminar van het Starterscentrum Limburg. Het is gratis voor alle...

30 november 2023 09:30
21-12

Webinar: Expeditie Ondernemerschap voor starters

Expeditie Ondernemerschap is een gratis en inzichtelijk webinar gericht op startende ondernemers en georganiseerd door het Starter...

21 december 2023 09:30
12-01

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 12 januari.  De tour duurt 2,5 uu...

12 januari 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.