Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Toekomst in beeld op gloednieuw Bright Festival in Geleen

Van 12 tot en met 18 september in centrum

Innovatie, circulariteit en duurzaamheid. ​Daar draait het allemaal om tijdens het eerste Bright Festival van 12 t/m 18 september in het centrum van Geleen.

Er zijn racende robots, gepimpte afvalbakken, interessante workshops, educatieve activiteiten, inspirerende bijeenkomsten en muzikale momenten. Het eerste Bright Festival komt tot stand als samenwerking tussen vele partijen, waaronder Stadslabs Sittard-Geleen, Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL) en Economische Samenwerking Zuid-Limburg (ESZL). Samen met bezoekers gaan ze op ontdekking: wat is circulariteit eigenlijk? En hoe dragen circulariteit en wij, als gebruikers van de stad, bij aan een duurzame samenleving waarin we samen wonen, werken en plezier maken? Het hele programma is hier te bekijken. 

1001 Ideeën Festival

Als onderdeel van Bright organiseert CHILL op 16, 17 en 18 september het 1001 Ideeën Festival. Tijdens het festival gaan bezoekers samen met studenten, scholieren en inwoners uit Zuid-Limburg aan de slag met vragen die onze omgeving mooier, leuker en interessanter maken. Het gaat dus over jouw eigen toekomst. En het zal je niet verbazen: de vragen hebben te maken met circulariteit en duurzaamheid. Je krijgt tijdens het festival als groep een vraagstuk voorgelegd. Samen zoeken jullie onder begeleiding van professionals naar antwoorden. Je leert gedurende het festival samenwerken, brainstormen, pitchen en nog veel meer. Gewoon door te doen, samen bezig te zijn en te werken aan een gemeenschappelijke opdracht. Dan ontstaan de mooiste dingen.

Alles (meedoen, eten, drinken, slapen) is gratis

Als je graag mee wilt denken over je eigen toekomst in deze regio, is dit je kans. Je kunt je individueel aanmelden, maar ook als team (maximaal 6 deelnemers) met vrienden, klasgenoten of bekenden. Je bent het hele weekend bezig met persoonlijke ontwikkeling. Je werkt niet alleen je competenties, maar ook vergroot je kennis en vaardigheden. Een paar voorbeelden van zaken waarmee je aan de slag gaat: creativiteit, het zoeken naar oplossingen, verbindingen leggen en het creëren van kansen en in gelijkwaardigheid samenwerken met mensen met verschillende achtergronden. Het festival is voor alle deelnemers gratis. De start is op vrijdagmiddag 16 september om 14.30 uur en het einde op zondag rond 13 uur. Je bent het hele weekend aanwezig en gaat dus niet tussendoor naar huis. Het festival zorgt voor eten, drinken en slaapplaatsen.

Upcoming events

Altijd iets te beleven

28-06

Rónj Taofel in teken van ontmoetingen en culinair genieten

Elke maand kun je als zakenreiziger, nieuw gevestigde expat of ondernemer aanschuiven bij De Rónj Taofel. Op woensdag 28 juni is ...

28 juni 2023 18:00

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.