Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Geleense start-up BioMosae sneller de markt op dankzij lening LIOF

Biologische gewasbescherming

BioMosae ontwikkelt een biologische gewasbeschermer, die een veel lagere milieu-impact heeft dan reguliere pesticiden. Tevens komt er op termijn een verbod op deze laatstgenoemde, dus ziet LIOF de kans schoon om de Geleense start-up te helpen hun product versnel op de markt te brengen.

Daarvoor moet er nog wel wat water door de maas. CEO van BioMosae Alex Schmeets zegt in de Limburger dat het registratietraject pas begin 2025 afgerond zal zijn. Daarna volgt de marktintroductie. De gewasbeschermer van BioMosae zou een positieve invloed op de bodem- en luchtkwaliteit en veel minder stikstof afgeven. BioMosae werkt samen met meerdere kennisinstellingen zoals de Universiteit Maastricht en het Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials.

BioMosae krijgt van LIOF een converteerbare lening, die later eventueel kan worden omgezet in aandelen. De investering, waarvan de hoogte onbekend is, komt uit het potje van het Limburg Vroege Fase Fonds (LVFF). Dit wordt ingezet als nieuwe, actieve ingrediënten een uitgebreid onderzoeks- en registratietraject behoeven.

Upcoming events

Altijd iets te beleven

30-05

Seminar: Goede start met de Belastingdienst

Elke ondernemer krijgt te maken met de Belastingdienst en basiskennis over belastingen is essentieel voor elke starter en zzp̵...

30 mei 2024 13:30
31-05

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 31 mei.  De tour duurt 2,5 uu...

31 mei 2024 13:30
11-06

Seminar: Business plan

Het Starterscentrum Limburg organiseert op 11 juni om 13.30 in Maastricht het seminar Business Plan schrijven. Het is gratis voor ...

11 juni 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.