Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Open dag Chemelot

Chemelot opent op zaterdag 1 oktober haar poorten voor omwonenden en geïnteresseerden. 

Hier werken ruim 8100 medewerkers op een 800 hectare groot terrein. Hier produceren 200 bedrijven in 60 fabrieken vanalles. Het is een dagelijks komen en gaan van grondstoffen en producten per pijpleiding, trein, schip of vrachtwagen. Ook jij hebt kilo’s aan spullen in huis waarvan de grondstof op Chemelot is gemaakt. Zoals sportkleding, de bubbels in frisdrank, verpakkingen om ons voedsel langer vers te houden, gordijnen, zonwerende folies voor ruiten, kunstmest en materialen in telefoons en auto’s. Op Chemelot werken wereldleiders in de chemie nauw samen met onderzoeksinstituten, creatieve start ups en onderwijsinstellingen. Iedereen deelt er de ambitie om in 2050 klimaatneutraal te produceren en de meest duurzame, veilige en concurrerende chemie- en materialensite van Europa te worden. 

Registratie

Op 1 oktober, tijdens het weekend van de wetenschap, ontdek je wat hier allemaal gebeurt. Neem de bus voor een tour over het terrein en bekijk demonstraties van de bedrijfsbrandweer. Maak kennis met onze professionals, volg een masterclass, bekijk de laatste innovaties. Registratie voor de open dag is verplicht, want er geldt een maximum aantal bezoekers. Aanvang is 10.30 uur. Veiligheid heeft uiteraard de hoogste prioriteit, vandaar is de minimumleeftijd 10 jaar. Aanmelden kan hier.